Pernyei Gábor

Név:                Pernyei Gábor

Telefon:          06-30-901-2895

E-mail:            pernyei.gabor@vivaldi.net

Honlap:           https://www.idokod.hu

Asztrológiával 1998 óta foglalkozom; pusztán kíváncsiságból kezdtem tanulni, mint filozófiai rendszer érdekelt, valójában szkeptikusként. A tanulmányaim során azonban lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy az asztrológia egy valóban működő rendszer, sőt, hogy az egymástól különböző asztrológiai irányzatok, egymás mellett és külön-külön is, akár a hétköznapi életben is közvetlenül ellenőrizhetően működő rendszerek – ezzel már önmagukban is, együttesen pedig még inkább bizonyítva egy, az anyagi világon túl lévő – nem ok-okozati – világ létezését, ami az anyagi világ működésének és létezésének mélyebb okát és tulajdonképpeni értelmét adja meg.

Érdeklődésem azóta nem kizárólagosan asztrológiai irányú, hanem mindenre kiterjed, ami ennek a világnak a működését; a létezés okát és célját megérteni segíthet, de a fő irányvonalam ebben az asztrológia maradt. Az asztrológiai gyakorlatomban leginkább a morini irányvonalat követem, leginkább azért, mert a tanulmányaimat is ezen a vonalon kezdtem el, ebben vannak a legmélyebb ismereteim, és ezt érzem magamhoz legközelebbinek – de szeretném itt is kiemelni, hogy más irányzatokat, egymás közti látszólagos ellentmondásaik ellenére is, ugyanolyan helytállóaknak tapasztaltam meg, mint a „sajátomat”.

Legelőször Kalo Jenőnél kezdtem el tanulni, akinek itt is szeretném megköszönni, hogy az asztrológia szilárd alapjait rakta le számomra és bennem. Ugyanígy köszönet illeti többi tanítómesteremet: Mireisz Lászlót, Kovács Gábort, Paksi Zoltánt, Barlai Zoltánt, akiktől az asztrológia kimeríthetetlenségét és sokszínűségét tanultam meg; a sor hosszan folytatható lenne mindazokkal az ismert vagy akár kevésbé ismert emberekkel – nem csak asztrológusokkal, természetesen -, akiknek a könyveit olvastam, vagy akár csak egy-egy mondatukkal hatottak rám, ösztönöztek, emeltek rajtam, előre segítettek.

2021.04.27.

Pernyei Gábor