Esetmegbeszélés



Az esetmegbeszélés mint „műfaj” minden olyan asztorlógus számára hasznos, aki személyes tanácsadást folytat. Nem összekeverendő a szupervízióval, hiszen itt az esetmegbeszélésen az adott képlet elemzésének technikai oldalát boncolgatjuk. Olyan esetek kerülnek megbeszélésre, melyek valamilyen szempontból kiemelt figyelmet igénylenek vagy különleges témájuk vagy eseleg problematikus elemzési szempontjaik miatt.

AZ esetmegbeszéléseket mindig egy vezető moderálja, de minden résztvevő hozhat (sőt, jó is, ha hoz) saját praxisból képletet. Az, hogy melyik képlet kerül a csoport elé, akutálisan a csoportban dől el. Az esetmegbeszélő csoportok egyelőre a Zoom rendszeren keresztül online működnek, de kellő számú érdeklődő esetén Budapesten van mód személyes találkozók szervezésére is. (Jelezzétek, ha ilyen igényetek lenne)

Mivel kiemelten érzékeny adatokkal dolgozunk, ezért az esetmegbeszélésnél különösen fontos a kliens anonimitása úgy a képlet adatainak megadásánál, mint az esetismertetés során. Nincs benne rugalmasság, ez mindneki számára kötelező. Az esetmegbeszélés vezetője figyel ennek az alapvető szabálynak a betartására.

Az esetmegbeszélés nem azonos a képletek teljes kiértékelésével, hanem az esethozó szempontjait figyelembe véve vitatja meg a közösség, a felvetéseket, és keres közösen lehetséges válaszokat a kérdésekre.

Mivel sokféle irányzatban dolgozunk, és az egyes alaklmakon összejövő csoport összetétele változhat, ezért kérünk mindnekit, hogy legyen nyitott és elfogadó a más irányzat értelmezési rendszerével. Mindannyian tudjuk, hogy az „egy igazság” nem megfogalmazható, ha már két asztrológus van a közelben – de rengeteget tanulhatunk egymás szemléletéből és specializációjából.

Ha az esetmegbeszélő csoportokkal kalpcsolatban kérdésed van, keresd Bogdán-Körmöczi Júliát (bkj@asztrologusok.hu), vagy Velencei Mónit (velencei13@gmail.com).

Az esetmegbeszélő csoportok pontos napját és idejét keresd a Facebook csoport eseményei között, illetve a havi hírlevélben. A hírlevélre feliratkozáshoz kattints ide.