Az egyesületről

Az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete, mint az a nevében is benne foglaltatik szakmai egyesület, ami a hazánkban élő és jobbára itthon végzett asztrológusokat fogja össze. Az egyesület 2017-ben alakult, alapítója és jelenlegi elnöke Bogdán-Körmöczi Júlia asztrológus. Az egyesület tagjai azok az asztrológusok és asztrológia iránt érdeklődők, akik támogatni kívánják e szakma fejlődését.

A tagság két részből tevődik össze, az úgynevezett „rendes tagok„: azok a diplomás, vagy szakmailag megalapozott tudással rendelkező asztrológus szakemberek, akik aktívan praktizálnak és publikálnak. A tagság másik fele a „pártoló tagok„: azok az asztrológiát tanuló, még nem végzett hallgatók, akik a jövő asztrológusai lesznek, valamint azok a magánszemélyek, akik támogatni kívánják az asztrológus szakma fejlődését. Ilyen értelemben bárki tagja lehet az egyesületnek, de a hitelesített asztrológusi listába csak a szakmailag is megfelelő tudással bíró szakemberek tartozhatnak. 

Céljaink:

Azzal a céllal jött létre az egyesület, hogy az asztrológus szakma képviselőit összefogjaegységes oktatást hozzon létre és megteremtse a szakma presztizsét. Természetesen két-három szóval nem lehet leírni a teljes tevékenységünket, de talán ez a három legfontosabb jelenidejű feladat. 

Egészen pontosan az alapító okiratban szereplő célok a következők:
–   Az asztrológia etikai szabályainak rögzítése
–   Ösztönző intellektuális közeget biztosítani a tagjainak
–  Az asztrológia, mint tudásgyűjtemény népszerűsítése, a szakma presztízsének megteremtése, többek között előadások szervezésével, kiadványok és egyéb, az asztrológiát népszerűsítő termékek értékesítésével.  
–   Elősegíteni az asztrológiai kutatásokat
–  Az asztrológiát az emberiség javára kell felhasználni, ezért az AME nem támogat olyan célt, amely nem az emberiség javát szolgálja.

A későbbiekben a tagság gyarapodásával párhuzamosan szeretnénk kialakítani regionális csoportokat, ahol a helyi szakemberek tudnak találkozni, értekezni, ismerkedni, tanulni és oktatni. 

Az oktatásra vonatkozó tervek: először a fővárosban (később a megyeszékhelyeken is) ki szeretnénk alakítani olyan képzési helyeket, melyek idomulnak a mai ember ritmusához, de nem engedik felhígulni a képzés minőségét. A megoldás a modul rendszerben való tanulásban van, ami alap szinten kezdhető, de be lehet kapcsolódni az egyes modulokba a megfelelő előképzettség esetén. (Egyszerű szintfelmérést követően lehet csatlakozni az adott képzéshez)
Az oktatási rendszer teljes kidolgozásának még nem értünk a végére, de legalább már folyamatban van, hogy minél hamarabb elérhetővé váljon bárki számára. 

További projectünk egy szakmai lap kiadása, mely olyan asztrológiai cikkeket tartalmaz, melyek túlmutatnak az interneten hozzáférhető félig szakmán kívülieknek szóló írásokon. Számos kolléga végez kutatásokat speciális területeken, aminek széles körben való publikálási lehetőségei jelenleg nehezen kivitelezhetőek. Ennek oka leginkább abban van, hogy nem minden szakmabeli ismeri a többieket, és ugyan kicsi országban élünk, mégis nehezen jut el egy-egy speciális információ az internet sűrűjében az érdeklődőkhöz. Az AstroNovum nevet kapott szakmai lap Gálfi Irén főszerkesztésében  elkészült két évfolyamát már”kézbe is vehetik” az olvasók. 
Az újságról bővebben az „AstroNovum” menüpont alatt tájékozódhat.

Jelentkezni az egyesületbe a „Lépj be!” menüpont alatt leírt tájékoztatóban foglaltak szerint lehet.  

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, és amennyiben további kérdése lenne az egyesületi tagsággal kapcsolatban, kérem keressen meg e-mailben.

Kellemes időtöltést az oldalon!