AstroNovum

Az egyesület indulásával egy asztrológiai szakmai újságot is elkezdtünk szerkeszteni, ami hazai asztrológusok kutatási területeit, szakterületeit igyekszik bemutatni. A cikkek java igényel szakmai előképzettséget, de tanulók számára is hasznos lehet.

A lap felöleli a különböző irányzatokat, és nem áll meg a nyugati asztrológiánál, nyit a keleti asztrológia felé is.
Igyekeztünk úgy összeállítani egy-egy lap tematikáját, hogy illeszkedjen az adott hónap analógiáihoz, és csillagászati aktualitásaihoz.

Az újságban helyetfoglalnak szakfordítások is, korábbi és most aktív külföldi szerzők munkáit hozva el a hazai asztrológusokhoz.

Hogyan is indult az AstroNovum?

2017. nyarán egy kósza gondolatot egy rövid beszélgetés, és nem sokkal később egy közös kávézás követett. Ami akkor csak gondolat volt, az 2018. januárjában egy izgalmas asztrológiai szaklappá vált.

Az első évfolyamot előfizetők számára hoztuk létre, de érezhető volt, hogy szélesebb körben is igény van a cikkekre, és sikerült egy költséghatékony megoldást is találni, így a második évfolyam már nem csak előfizetők számára volt elérhető.

Kezdetben hatalmas munkát fektettünk az újság tördelt, nyomtatotthoz hasonló megjelenésére, várva rá, hogy lesz lehetőség valamikor kézbe is fogni a lapot. Azonban egy évnyi kemény küzdelem rávezetett minket arra, hogy a tartalom fontosabb a közönség számára, és a webes felület is könnyebben olvasható, mint a tördelt verzió, így a lap második évfolyama már online, blogjellegű bejegyzések formájában jelent meg.

Ekkor vállalta egyik kollégánk, hogy a korábbi anyagokat és az újakat is azonos formátumra hozva egységessé teszi a cikkek megjelenését.

Jelenleg a lap pihen, de amint lesz erre is kapacitás, újra lesznek szakmai cikkek, mert a közönség éhes az újra, és talán a 2020-as év lehetőséget ad a lap újból aktivitásának.

Az AstroNovum asztrológiai szaklap cikkeit a linkre kattintva éri el, aki olvasni kívánja!
Ízelítőül álljon itt néhány, az első évfolyam címlapjai közül: