Liszkay Judit

Liszkay Judit vagyok okleveles nyugati és kínai asztrológus.
www.liszkayjudit.hu

Egészen fiatal korom óta az ezotéria és a spiritualitás világa vonzott. A Mantra természettudományi főiskolára iratkoztam be parapszichológia szakra. Valahogy sosem érdekelt egy „normális” karrier ígérete. Mindig az a világ vonzott, ami szabad szemmel nem látható, mégis meghatározza az életünket. Sosem arra figyeltem, hogy mit mondanak az emberek, hanem, hogy hogyan mondják.

Mi van vajon a szavaik mögött? Mi motiválja őket, mikor döntéseket hoznak? Milyen erők formálják a Sorsukat? Hogyan reagálnak a stressz helyzetekre?

És sorolhatnám… És aztán jött az asztrológia.

Egy rendszer, ami nagyon sok dologra megadta a választ. Aki ismer, az tudja, hogy bizonyos értelemben racionális ember vagyok, erős problémamegoldó képességgel. Nem jellemző rám a közhelyek puffogtatása és a nagyon magasröptű elmélkedések sem. Minden esetben a hétköznapi helyzetekben próbálok megoldást találni a felmerülő problémákra. Az asztrológia egy kiváló iránytű, ami megfelelő önismerettel, tudatossággal ás nyitottsággal ötvözve praktikus mankóként szolgál, ha elakadunk az életünkben. Nem fogja megoldani a gondjainkat, de megértést ad. A megértés pedig segíti a döntéseinket. Engem már a huszas éveimben elvarázsolt ez a világ.

Először Égető-Szabó János asztrológiai iskoláját végeztem el 1999-ben, majd Paksi Zoltánnál folytattam asztrozófiai tanulmányaimat (2005-2008) és végül Nagy Melinda vezetett be a kínai asztrológia rejtelmeibe (2014-2017).

Mindhárom iskola óriási hatással volt rám, de a kínai asztrológia és Melinda filozófiája, szemlélete és tanításai tették fel végérvényesen az i-re a pontot. Az Ő segítségével tudatosult bennem, hogy hivatásomként is ezt az utat kell választanom. Ezért a felismerésért örökké hálás leszek neki.

Maximálisan egyetértek az Asztrológusok Magyarországi Egyesületének céljaival és törekvéseivel.