Ciro Discepolo budapesti szemináriuma – beszámoló

2021 szeptember 18-án Ciro Discepolo olasz asztrológus jött, látott és szimpátiában győzött, még ha a saját technikájáról meggyőzni nem is mindenkit tudott a magyar kollégái közül.

Az Asztrológusok Magyarországi Egyesülete (AME) hagyományt szeretne teremteni ezzel az eseménnyel, hogy ismert, külföldi asztrológusokat invitál hazánkba, akik előadásokat, szemináriumokat tartanak saját szakterületükről, kutatásaikról vagy egyedi technikájukról. Az AME egyik legfőbb célja az, hogy az egyesületi és egyesületen kívüli magyar asztrológusok szakmai éhségét kielégítse, ismereteiket, világnézetüket és nyitottságukat tágítsa, nem utolsó sorban együttműködéseket és nemzetközi kapcsolatokat építsen ezáltal szerte Európában vagy a nagyvilágban.

Ennek első állomása volt Olaszország legismertebb és legtöbbet publikáló asztrológusának budapesti látogatása, melyet 3 hónapos előkészületi munka előzött meg az egyeztetések és a járványhelyzet miatt. Ciro Discepolo nem először jár a magyar fővárosban, 2006-ban az első és eddig egyetlen magyar nyelven megjelenő könyve bemutatóján és a rákövetkező években több különböző szeminárium és asztrológiai konferencia révén már ismerősként köszönthette Budapestet.

Az AME ezúttal egy egésznapos szemináriumot készített elő számára az Andrássy úti Magnet Házban foglalva egy tágas termet. Szinte az utolsó hetekig kérdéses volt, vajon a járványhelyzet különböző rendelkezései miatt megrendezhető lesz-e egy offline, élő előadás úgy, ahogy elképzeltük. Végül a csillagok is segítettek bennünket és a félelmek és tartózkodások ellenére, több mint negyven asztrológus kolléga jött el az ország több városából a találkozóra.

Ciro Discepolo magát írónak, kutatónak és szoftverfejlesztőnek is tartja. Legismertebb kutatási területe az irányított szolár és lunár horoszkópok, és nagy port felvert szakmai könyvei is ehhez a témakörhöz kötődnek. Több mint 130 könyve, nagyobb cikke jelent már meg 50 éves pályafutása alatt eddig 8 különböző nyelvre lefordítva. Szeptemberi szemináriumának címét is ennek fókuszpontjába állításával adta meg: Cselekvő asztrológia – az irányított születésnapok és a bolygóhatások megszelídítése.

A magyar asztrológusok korán érkeztek a szemináriumra, mely az előadó anyanyelvén, olaszul zajlott konszekutív tolmácsolással, három olaszul jól beszélő asztrológus vagy asztrológiához értő kolléga segédletével, akik Bertalan Éva, Juhász Nóra és Nedeczky Lea voltak. Ciro előszeretettel fogadta a közbevetett kérdéseket, amikre kimerítően igyekezett válaszolni. A résztvevők előzetesen megkapták Ciro Discepolo által összeállított 34 pontból álló szabályrendszert, aminek alapján a nap folyamán jónéhány radix képlet szolár revolúciós ábráját vizsgáltuk meg egy adott évre és adott problémára tekintettel. A jelenlévők képet kaphattak arról, szerinte mikor és miért érdemes más földrajzi helyen tölteni a születésnapunkat, mint odahaza, és számos megható és érdekes példát, történetet hallhattunk arról, vajon tényleg működik-e az irányított szolár horoszkóp.

Ciro bemutatta azt a legújabb fejlesztésű szoftver programot is (Aladin), melynek internetes előfizetéses debütálása 2021 végére várható és amelynek segítségével egy hozzáértő asztrológus perceken belül ki tudja választani a megfelelő földrajzi helyet egy születésnap eltöltésére a kedvező szolárév érdekében.

Bogdán-Körmöczi Júlia az AME elnöke, és a program támogató szervezője, valamint Juhász Nóra, aki e rendezvény kapcsolattartója és főszervezője volt, a nap végén tárgyaltak Ciro Discepolo egyik bestseller és már több nyelven is elérhető (angol, német, francia, olasz) a ’Tranzitok és Szolár revolúció’ legfőbb művének esetleges magyar fordításáról, mely a predikciós technikák részletes leírását tekintve hiánypótló lenne a magyar piacon.

Az Asztrológusok Magyarországi Egyesületének szervező bizottsága jólesően fogadta a pozitív visszajelzéseket az esemény után és ennek tükrében szeretné folytatni a jövőben a hagyományt, más asztrológiai ágazatból és más nyelvterületről érkező ismertebb asztrológus 2022-beni meghívásával.

2021 szeptember 22.

Galéria