Beszámoló a Maratoni Előrejelzőnapról

Maratoni előrejelzőnap – 2022.12.10.

KÉPGALÉRIA

Molnárné Gyürki Erika – szervező, előadó, kínai asztrológus

Budapesten, a Harmónia Palota nevéhez híven  nagyon illusztris környezetet biztosított a szimpózium résztvevői számára. Molnárné Gyürki Erika az Előrejelzőnap megálmodója nem csak a helyszín tekintetében választott jól, hanem a résztvevő előadók személyét illetően is.

Azzal a nagyon egyedi helyzettel találkozhatott a közönség, hogy betekintést nyertek a kínai és a nyugati asztrológia módszereibe és szemléletmódjába is, ahogyan egy éves előrejelzésben a várható eseményeket és asztrológiai energiákat vizsgálják.

A kínai asztrológia oktatója és művelőjeként a szervező, Molnárné Gyürki Erika nyitotta a napot kedves szavaival, majd előadásával az év áttekintő energiáit illetően. Megtudhattuk, hogy 2023. február 4-én a Jin Víz Nyúl évét kezdjük meg. Ennek a jelkombinációnak a jelentése, a tavalyi Jang Víz Tigris évhez képest, hogy a finomabb energiák veszik át a durvább, keményebb energiák helyét. Nagyon szemléletesen mutatta be Erika a Nyúl évétől várható hatásokat, a kínai asztrológiához kevesebbet értő közönség számára is. A Nyúl, mint ahogy a természetben, az asztrológiában is egy alkalmazkodó, kompromisszumra törekvő jegy. Szereti a szép és finom megoldásokat, melyeket nem az erő és agresszió ural, hanem a lényegretörő kommunikáció. Előadásában Erika felvázolta a gazdasági és a társadalmi vonatkozásait is a jövő év várható eseményeinek. Áttekintette az egyes hónapok uralkodó energiáit, és kiemelte az augusztusi állásokat, melyek várhatóan meghatározóak lesznek az év folyamán.

Kanizsai Mónika és Molnárné Gyürki Erika

A második előadó Kanizsai Mónika, aki szintén a kínai asztrológia művelője. Tőle az egyes állatjegyek számára várható energiákról tudtunk meg részletes, gyakorlatias információkat. Minden jegy számára elmondta, hogy mire érdemes figyelmet fordítani, kinek-kinek milyen erősítő és változást generáló jellegű eseményekkel lehet kalkulálni. Nyilván, az egyéni életterület, ahol az adott hatást érzékeli a szülött, a saját képletének azon területe, ahol az adott állatjegy képviselteti magát. Mónika nem csak a jegyeket, de az elemek kombinációit is részletesen elemezte, így a hallgatók a mennyei törzsek (a kínai horoszkópábra négy oszlopának felső elemei, az elemi minőségek sora) tekintetében is kaptak útmutatást. Erika közben mindenkinek segített akár ott helyben kikeresni saját érdekeltségeit az elemek és jegyek területén, tehát azonnal vonatkoztathattuk is magunkra a hallottakat.

Pernyei Gábor

Rövid ebédszünet következett, mely módot adott, hogy beszélgethessünk, falatozhassunk a finomságokból melyekkel Erika készült a hallgatóságnak, illetve lehetőségünk volt megvásárolni a speciális kínai asztrológiai naptárat és határidőnaplót, illetve ugyanilyen tervezőt a karmaasztrológiai irányzat szerint Csörsz Melinda jóvoltából. Aki érdeklődik a naptárak iránt, a tervezőktől, Erikától és Melindától még tud rendelni (Kiváló karácsonyi ajándék akár a magunk, akár mások számára)

A szünet után Pernyei Gábor a nyugati, modernkori tradicionális asztrológia „színeiben” adott elő. Témája a Budapest egyesítésének képletére alapozó előrejelzés volt. Szakmailag is nagyon tanulságos volt, hogy milyen alapon állapította meg az előrejelzéshez használt alapképletet, és utána azt milyen módszerekkel ellenőrizte, hogy az alapképlet mennyire megbízható a már ismert korábbi események asztrológiai visszaigazolásával. A kiválasztott kiindulóképlet, és a vizsgálati módszer nagyon stabilnak mutatkozott. Előrejelzésében arra a következtetésre jutott, hogy a 2023-as év nem hoz radikális változást, inkább „folytatása” 2022-nek. A kialakult feszültségek és erővonalak erősödése viszont kikényszerítheti a kikerülhetetlen változtatásokat, amik már most a levegőben vannak.

Tamáskovits Gyula

Tamáskovits Gyula szintén a nyugati asztrológia, annak is a középkorig használatos hagyományokon alapuló ágazatának módszertanával mutatta be a 2023-as év elejére várható eseményeket. Gyula előadásában azokat a modern korban ritkábban látott képleteket és elméleteket is bemutatta, mint az Univerzális kezdet képlete, vagy a Jupiter és Szaturnusz ideális együttállásának időszakokat mutató képletei, vagy éppen a profekciót, mint előrejelző módszert. Előadásában nagyobb korszakokba ágyazva mutatta meg a jelenkor, így a 2022-es és 2023-as évek folyamatait. Vizsgálta a természeti eseményeket, a járványokat, a gazdasági helyzetet és az általános hangulatot, ami a vizsgált időszakban jellemző. Végkövetkeztetéseit a 2023. márciusig tartó időszakra nagy magabiztossággal és pontossággal állapította meg.

Griga Zsuzsanna (balról) és Sáfár Emese (jobboldalon)

A nap záróakkordjaként a magyarországi Transzcendentális karmaasztrológia meghonosítója Griga Zsuzsanna és az iskola tanára Sáfár Emese tartott egy izgalmas előadást – vagy inkább beszélgetést – az előttünk álló időszak csillagászati és asztrológiai eseményeit illetően. Kifejtették milyen jelentőséggel bírnak az égi objektumok közelgő jegyváltásai, egyvonalban-állásai és egymással alkotott fényszögkombinációi. Olyan távolságokba repítettek bennünket, ahol más galaxisok, Neptunuszon túl keringő objektumok és gyönyörűbbnél-gyönyörűbb csillagködök találhatóak. A fizikai távolságokon túl az időben és a kultúrtörténetben is utaztunk egy hatalmasat, hiszen az általuk művelt asztrológiai irányzatban használt égitestek az ősi mitológiai történetek szereplőivel és az ő történeteikkel mutatják számunkra az utat. Elnevezéseik segítenek felismerni, hogy mely történet tanulságait élhetjük meg az égi jelenségek által mutatott időpontokban. Az egész 2023-as év eseményeit végig kísérték, és bemutatták a kiemelt időpontokat is. Előadásuk nem csak izgalmas és érdekes, de végtelenül szórakoztató is volt, mert úgy láthattunk két ízig-vérig asztrológust beszélgetni, mintha őket egy kávézás, teázás, esetleg egy minőségi vörösbor társaságában leshettük volna ki.

Az egész nap élményszerűsége összefoglalható azzal, ha az olvasó elképzeli, hogy milyen csodálattal és ámulattal figyeli a könnyedséget és a professzionalizmust egy kiváló hangszervirtuóz játéka közben. Magával ragadja a zene, jelen esetben az előadás mondanivalója, de valahol tudata mélyén a hallgató sejti, hogy mekkora munka, mennyi gyakorlás és tanulás áll ennek a hatalmas tudásnak a megszerzése mögött, mennyi idő, micsoda elhivatottság és szenvedély. Ebből részesültünk az előadók jóvoltából, és gazdagodtunk a sok hasznos információval.

Unyi Mária, a Decsi hegyi Élménybirtok csokiműhelye jóvoltából pedig minden résztvevő kapott egy exkluzív, nyúl emblémás, pálcás csokit ajándékba.

Felvétel készült az előadásokról, így aki szeretné utólagosan is csatlakozhat az eseményhez. A jövő évben pedig előre gondolhat a részvételre, hiszen 2023. december 3-án újra megrendezésre kerül a Maratoni Előrejelzőnap. Várunk minden érdeklődőt nagy szeretettel.

Bogdán-Körmöczi Júlia

Asztrológusok Magyarországi Egyesülete

2022.12.10.