Tájékoztató a rendes tagságról

Az egyesület céljai között fogalmazza meg, hogy olyan szakmai közösséget épít, amely megformálja és magáénak érzik az asztrológiát, mint hivatást. A közösség az egyesület rendes tagságának döntései és munkája révén alakul ki, és lesz az a közeg, ami inspiráló mindannyiunk számára.

A rendes tagság döntései alakítják az egyesület állásfoglalásait, a magunkra vonatkoztatott elveket valamint a mások felé mutatni kívánt képet az asztrológusokról. Tehát nagyon fontos, hogy aki csak tud csatlakozzon, és akár csak egyetlen egy szavazattal, de legyen része a most kialakulóban lévő folyamatoknak.

A rendes tagok számára sok előnnyel és néhány feladattal jár az egyesületi tagság.
Az előnyök között szerepel, hogy az AME honlapján való szereplés, vagy az etikai kódex elfogadása, amely az asztrológust védi és támogatja, hogy szakmaiságának magas minőségével ki tudjon emelkedni a bulvár asztrológia közegéből és megfelelő elismerést kapjon a hivatása.
A hivatalos listán való megjelenés fontos az asztrológusoknak és fontos azoknak is, akik asztrológushoz kívánnak fordulni, hiszen a szakmai megbecsültség és a minőségi munka együtt kell, hogy járjon.

A tagsággal járó előnyök:

  • Rendezvényeken való előadás lehetősége.
  • Szupervíziós konzultáció igénybevételének lehetősége, erre szakmailag képzett konzulensekkel.
  • Publikálási lehetőség az AstroNovum című szakmai lapban. (A végeleges anyagot a főszerkesztőnek is jóvá kell hagynia.)
  • Az egyesület hivatalos asztrológuslistáján való szerepeltetés – ezáltal szakmai minőségi kiemelés.
  • Bemutatkozási felület, és az elérhetőségek feltüntetése az egyesület honlapján (szöveges formában, vagy video anyaggal)
  • Továbbképzéseken vehet részt kedvezményes áron.
  • Szakmai workshopokon való részvétel kedvezményes áron.
  • Rendezvényeken való részvétel kedvezményes áron.
  • Részt vehet a zártkörű találkozókon, rendezvényeken, fórumokon.
  • Az egyesület támogatást nyújthat a szakmai jellegű rendezvények szervezésében (pl.: workshopok, tanfolyamok).
  • Az egyesület támogatást nyújt tudományos kutatás végzéséhez.
  • Az egyesület támogatja a kistérségi szerveződéseket, és programokat.

Jogok:
Az egyesület rendes tagja jogosult:
a./az egyesület tevékenységében részt venni
b./az egyesület szolgáltatásait igénybe venni
c./a közgyűlésen részt venni, szavazati jogát gyakorolni, a közgyűlés rendjének megfelelően, felszólalni, kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni. A közgyűlésen valamennyi szavazásra jogosult tag egyenlő szavazattal rendelkezik
d./az egyesület irataiba betekintetni
e./arra, hogy az egyesület tisztségviselőjévé válasszák, amennyiben vele szemben jogszabályban meghatározott kizáró ok nem áll fenn.

Kötelezettségek:
Az egyesület rendes tagja:
a./Nem veszélyeztetheti az egyesület céljának megvalósítását és az egyesület tevékenységét.
b./Köteles a tagdíjat annak esedékességéig megfizetni.
c./Köteles az egyesület alapszabályának, a döntéshozó szervek határozatainak reá vonatkozó előírásait, rendelkezéseit betartani. Önkéntesen vállalt feladatát ellátni legjobb tudása szerint.
d./Köteles a lakcímét és e-mail címét annak megváltozását követő 15 napon belül az ügyvezetőhöz bejelenteni.

A rendes tagság és az egyesület hivatalos listáján való szereplés feltételei:

  • Egy írásos szakmai anyag beadása, mely lehet a szakdolgozat is, ha korábban asztrológiai iskolában végzett asztrológus a jelentkező. A szakmai anyag legalább öt (A/4-es) oldalnak megfelelő terjedelmű, szakmailag megalapozott személyiségelemzés, vagy prognózis.
  • Egy bemutatkozó anyag, ami később a honlapon is szerepeltethető
  • Ha van, akkor a kutatási terület, téma ismertetése (ha nincs ilyen, az nem befolyásolja a listára való felvételt.)

Tagdíj:
Az egyesület rendes tagjának éves tagdíja kedvezmények nélkül 9000 Ft (havi 750 Ft)

Igénybe vehető tagdíj kedvezmények:

  • Diák- és nyugdíjas kedvezmény: Adott naptári évre érvényes diákigazolvány vagy nyugdíjas igazolvány bemutatása (elektronikus úton elküldött másolat) esetén az éves tagdíj: 6000 Ft
  • Folyamatos tagságért járó kedvezményA folyamatos tagság minden 3. éve után (vagyis a 4., 7. stb. év befizetésekor) a tagdíj 10%-kal csökken. A tagdíj e kedvezménnyel együtt sem csökkenhet 6000 Ft alá.
  • Gyed, gyes okán járó kedvezmény: A gyeden vagy gyesen lévő kismamák a (legkisebb) gyermek hároméves koráig kedvezményes, féláras tagdíjat fizethetnek, tehát évi 4500 Ft-ot, ehhez csupán a gyermek születési anyakönyvi kivonatát kell bemutatni, vagy elektronikus úton másolatot küldeni róla. (nem szükséges hitelesített másolat). 

A különféle kedvezmények – diák- és nyugdíjas, folyamatos tagság, gyed, gyes – összevonhatók, de a fizetendő teljes tagdíj semmiképpen sem csökkenhet 4000 Ft alá.

A Tagsági jelentkezési lap kitöltéséhez kattints erre a linkre!

Az egyesületi tagdíj utalását erre a számlaszámra kérjük:

Név: Asztrológusok Magyarországi Egyesülete
Bank: CIB Bank
Számlaszám: 10700268-70704653-51100005